Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*****Fia Sabina 1976-1995 svart honkatt 19 år***** *****Findus Sotis 1992-2011 svart hankatt 19 år*****


När Du Låter en Katt Korsa Din Bana [rimvers]

~*~

När du låter en katt korsa din bana
händer det naturliga, sker det märkliga
att allt som var't, blott är innan
och om den är svart så den livet upptaga

2 svarta katter uti 35 år
med de tidiga svartvita och grå i fyrtio
har jag sett i trädgården gå
och det märkliga är att varje var nio

av jorden skapas kroppen,
elden brinner i själen
vattnet ger näringen
och luften föder hoppet

att vart liv är en liten del av naturen

När du låter en katt korsa din bana
händer det naturliga, sker det märkliga
att allt som var't, blott är innan
och om den är svart så den livet upptaga

LPWJ 06-07/03/11

 

Hängmattan




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1507 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-07 19:14



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa*Patrik
Ljuvligt rim om Älskade Katter*
som finns i *Våra*HJÄRTAN*
all*EMPATI*SYMPATI**
Kram*irene
2015-08-24

  Måna N. Berger
Du fångar en snudd på kattens egen magi här! "Och det märkliga är att alla var nio" Tycker mycket om dina kattbilder!
2014-12-11

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Mycket tänkvärda bilder där... inser att jag kan dela in mitt liv i katt-kapitel.
2014-01-27

  thyra
Sorg att förlora, men orden säger allt om hur det blir när man låter katten korsa våra vägar. Mycket insiktsfullt!
2011-03-08

    ej medlem längre
Fint skaldat om katten som både vill vara nära och ha distans!


"av jorden skapas kroppen,
elden brinner i själen
vattnet ger näringen
och luften föder hoppet"


@nn
2011-03-07

    ej medlem längre
Fin, och vacker kisse!
2011-03-07

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Verkligt vacker hyllning till katten...
"När du låter en katt korsa din bana..."
Vilken vacker melodisk fras... den sätter sig och sitter kvar som ett mantra...

Man kan läsa om katten som symbol... att det i långa tider sågs som att katten var något negativt... den fick symbolisera negativa saker... i litteraturen, måleriet och så.. det är ju ganska märkligt, men tydligen var det så. Det samma gäller ju förresten även vargen ju... Det är skönt att det nuförtiden ändå har nyanserats såväl i livet, konsten och litteraturen.

Fint hur du gestaltar de fyra elementen i en strof... Verkligen vackert..!
Gíllar mycket den milt vördnadsfulla tonen genom dikten
2011-03-07

  Yrre VIP
Fina fina kissen Fin text!
2011-03-07

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2011-03-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vacker poesi. =) Katter är underbara djur och saknande stor när de inte längre finns hos en.
2011-03-07

  Ninananonia VIP
:) Fin dikt om katter och liv! :)
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP