Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av jord


Att vrångt och
trångt, hålla fast
sin kropp mot moderlivet

Omsorgsfullt malas
mellan tumlande stenar-
till svidande
florstunt stoft

Medan jorden vänder sin vind
välvande om sin egen
alltid värkande axel
barkens sår och
vältans rötter -

Så seglar en ljummen
sommarmorgon förbi
kysser dungen 
som hastigast i flykten -

Andas sly, ljunghedar och
mossa




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 862 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-03-08 19:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här tänker jag, den här diktsamlingen vill jag köpa!
2011-10-12

  Nina Nightwish
Mycket vackert, känner som en tidig morgondoft från en öppen hed, ljuvligt
2011-03-11

  ULJO
Applåder i massor för denna fina.
2011-03-10

  Berit Robin Lagerholm VIP
En underbar dikt som man förstummas av. En dikt som glider mustigt fram med jordnärhet och ordassociationer i bild för öga.
Mycket fin poesi
2011-03-09

  Linda CH VIP
Hur bra som helst!
2011-03-09

  Anders Perols
Mycket poetiskt och jäkligt bra skrivet detta.
2011-03-09

  Catharina Edin VIP
från jord, till jord , dina ord står upp och andas -
2011-03-09

    papillon
Metaforen med den malande kvarnen är nog lika gammal som den första kvarnstenen - men här är den använd med beundransvärd skärpa och precision och sättet som bilden vidgas i tredje strofen - det är min sju gediget poetiskt handlag!! Och omkastningen i de två slutstroferna är lika väl genomförd.
Applåder och bokmärke!!
2011-03-09

  Yrre VIP
Så livsvist och ljuvligt vemodigt vackert!
2011-03-09

  Lena Krantz
Ja nog slipas vi av jord och stenar

en högst tolkningsbar dikt, vilket gillas mycket!
2011-03-08

    ej medlem längre
poesi! det måste vara med poesi i din bok också. för att få den rätta tyngden.
2011-03-08

  Nina V A
ja, jag tycker om din språkutveckling och hur du vårdar med eftertanke och markerar tyngd i ditt skrivande
2011-03-08

  Ingela Svenson VIP
oerhört vackert!
2011-03-08

  Maria Natasja
Men gud...vad fint Carola.
Jättebra!
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren