Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Robert Schumanns syn på Chopins musik kan med eller utan förbehåll användas på andra områden


En kanon höljd i blommor


En mynning
till vänster om pionens kalk
ett eldhål norr om vallmons röda
en slaghammare i sammet höljd
min starka hand
sluten om ditt mjuka


en kärna av stål
i hav av silke
en egg i pälsbrämet
så nära halsen
så nära pulsen
knytnäve mot hjärta
för att lösa hjärtats knutar


låt kanonerna dåna
låt äppleblommen falla
ur alla mynningar
pärla du åtråns eldkastare
stänk ner våra nejder
av hägg och slånskir vita
men dåna först
smek sedan





Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1899 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-03-10 09:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar
2012-10-06

  Blåbäret
denna vet att plocka sina blommor...
2012-02-24

  L Patrik W Johansson VIP
Det är en kul omväxling att läsa poesi på den här poesisidan ibland
som sägs ha 25 000 poeter varav de flesta bloggar om poesi istället för att skriva lyrik

skjuta skott är ju alltid trevligare om det gäller floran

fick mig att tänka på vissa fyndigheter
som var i Tage Danielssons Flower Power text

"I blommor finns en vänlig blomsterpraktmakt,
lilla cyklamendamen!
Ta av din kaprifolkjol
och dina rosortrosor
och duscha din fräscha cyklamenlekamen
blomlycklig och bladglad
i vårt blom- och bladbad!

Our flower power shower."

Be well,
LPWJ
2011-03-12

    Bodil Sandberg
Sannerligen så passionerat och inlevelsefullt !underbart!
2011-03-10

  rebecca d
ojoj
det starka, det svaga...om vartannat, i följd, omslingrad...underbara ord o bilder
2011-03-10

    ADI Nehlin
underbar, vacker text
2011-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer