Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen tar ifrån mig min rätt

Ingen ska få röra vid min stolthet,
ingen tar rätten till mitt liv,
ingen ska få mig på fall.

Ingen skam ska få fäste,
inga tvivel,
ska få slå rot.

Jag är här nu,
fri och stark,
därför att jag bär ansvaret för mitt eget liv.

Inga av era ord ska få nå min själ,
ni kan inte splittra mig,
ni kan inte avskärma mig från människor som vill mig väl.

Ni kan inte få mig att tro,
på era lögner,
inte få mig att känna mig liten igen.

Jag vet,
för första gången,
vem jag är,
vad jag vill
och ingen ska ta det i från mig.

så det är bäst att ni backar undan nu,
för jag reser mig
och innuti flammar det upp en överlevnadsinstinkt,
med intensiv kraft,
som ni inte kan döda,
ni kan inte slå undan mina ben nu.

Med hela mitt starka väsen möter jag er
och jag räds inte för att slå tillbaka,
så ni gör bäst i att backa undan.
Ja, gå, bara gå!




Fri vers av Lill_poeten
Läst 573 gånger
Publicerad 2011-03-12 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lill_poeten
Lill_poeten