Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva i illusionen av att vara helt fördomsfri...

Jag är fördomsfri
fri från fördomar
men
på grund av livserfarenhet
strukturerar jag världen
i något slags mönster
generaliserar
så att min hjärna
ej ska behöva
starta från noll
varje gång
Domar lyfts till ytan
vi igenkänning
av någonting
men
jag kan välja
att försöka vara fri
från att döma före
en ny erfarenhet




Fri vers av Suzie B VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-12 23:50



Bookmark and Share


  filosofian
Det gäller att tänka efter innan man dömer någon. För mig är skillnaden mellan en fördomsfull människa någon som dömer men inte ger en chans och en fördomsfri människa tänker, chansar och dömer.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Suzie B
Suzie B VIP