Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läxa för livet.

Det jag har lärt mig om livet är
att inte köpa billiga tulpaner.
Vid en första anblick ser de helt okej ut.
Men när man tar hem dem börjar de att visa andra sidor.
De bryr sig inte om att visa respekt längre.
De egenskaper jag tillskrev dem
var endast min bild av hur det borde vara.
Man tror att man kan förändra dem.
Men man kan bara förändra sig själv.
Jag försökte, genom att visa tålamod.
Jag försökte, genom att vara förstående.
Jag tänkte att jag skulle hitta en lösning.
Blunda och ta en dag i taget.
Det var ingen fiffig strategi, tänker jag nu.
När jag sitter på taket och blickar bakåt.




Fri vers av Suzie B VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-03 16:48



Bookmark and Share


  filosofian
Vilken fin liknelse.
2021-10-30

  Lars Hedlin
Stark full av känsla och liv i beröring och tanke
2019-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Suzie B
Suzie B VIP