Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriget i mitt inre

Det pågår ett krig i mitt inre
Ett krig mellan en ängel,
Och en djävul

Schizofrena tankebanor
Men jag är alltid jag
Och kontrollen över mina tankar finns där

Jag önskar att jag visste vad som är fel
Förut ville jag inte erkänna
Men tiden är mogen, jag kan ta stämpeln

Jag vill ha en diagnos
Det är mer ok då
Att må dåligt

Saker kan lätt bortförklaras
Om en läkare säger att du är
Manodepressiv, eller deprimerad

Nu väljer jag att dölja
Mina känslor är mina egna
Ingen får någonsin veta

Jag döljer mina humörsvägningar
Säger att jag mår bra
Men är trött

De får aldrig veta
Att det är livet jag är trött på
Att ångesten gör mig trött

De ser inte sambanden
Ena sekunden pigg
Nästa utmattad som ett djur

De borde förstå
Men jag tror inte de vill
Det är lättast att blunda

Ibland vill jag söka hjälp
Men är rädd för att vara utblottad
Kan inte prata utan att gråta

Jag är glad och ångesten känns dum
Men när den är här igen
Kommer glädjen inte finnas i min värld

Jag söker modet inom mig
För jag vet att jag behöver hjälp
Tror inte mitt inre klarar mer smärta.

Men idag är jag glad.




Fri vers av Vem jag är har ingen betydelse
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-15 00:24



Bookmark and Share


  entusiasm
Känner igen mig. Och en jättebra dikt!
2011-03-15

  Mr Lindemann VIP
Du har drabbats av sjukdomen livet, symtomen där är att det går upp och ned, liksom
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Vem jag är har ingen betydelse