Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IRIS

Iris
du regnbågens drottning,
budbäraren mellan gudar och människor,
du för de dödas själar
över regnbågen till det eviga lugnet.
Du det försvunna paradisets trädgårds
ljuvligaste prydnad!

Iris
du står stolt, med hållning,
från sumpmarken nära gravar,
dina blommor ofta gula,
fängslande, betagande vackra liljor,
dina tunna blad, som långa, vassa svärd
faller mot dammens stilla yta.

Sommarmorgons mystiska feer,
sagoväsenden i dimma
kramar dig passionerat, lidelsefullt.
Det gryr,
de vita näckrosorna
ler i kapp med dig.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-17 11:53



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Liljeskönt och sagolikt.
2011-03-19

    maija tuori
Härliga bilder du målar med texten... som balsam för själen och kroppen
2011-03-17

  Linda CH VIP
Jag älskar den mytiska atmosfären i denna poesi. Underbara bilder väcks med dina ord.
2011-03-17

  Minkki VIP
En liljeskön beskrivning 8-D
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman