Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen bakom mig


Jag avundas

mannen bakom mig.










Den vemodiga,







och kanske känner han sig ensam?








Bland träden,
bakom skuggan.




Men jag avundas



Lugnet



Som han ger mig.



Fasaden kan jag spräcka, vissa dagar.

Tidiga mornar på den ljust dekorerade altanen.


Den fasta starka mannen,
Bakom mig.


Han som dansar jazz i köket inpå småtimmarna.

Dricker rödvin och skriver poesi.

Jag avundas honom.
Ser upp till.








Visp-gräddens kung och skogens kejsare.

Ståtlig som få.


















Och jag är stolt


över

att få vara en del

av honom.





Han är en stark man som skapat en självständig ung kvinna.





*



Jag vill hylla

med

tusen tavlor.


Jag vill dansa

med honom

inpå

småtimmarna.






Och omsvepas av denna ensamma lycka
i sommarvärmen.


Jag vill göra denna man stolt!




Fri vers av Kvarlämnad
Läst 527 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-03-20 16:16



Bookmark and Share


    vilgot hellros
verkligen bra!
2011-05-07

  Matilda E. Stridsberg
Vackert, ja.
2011-03-20

  lisa"puzzle"svensson
fin värme du förmedlar här!
2011-03-20

    ej medlem längre
Den här texten ger mig verkligen målade bilder :) bra gjort ;)
2011-03-20

  filosofian
Jättefint och berör.
2011-03-20

  Anna*
Underbar dikt! Applåder
2011-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk dikt!
Förmodar att den handlar om din far...?
2011-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Kvarlämnad
Kvarlämnad