Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack M.L. Gore<br>


Ge mig ett kostnadshandslag

Allt räknas

Ett handslag signerar kontraktet

Allt finns inom nu räckhåll

Banken stänger snart

Håll tempot uppe

 

Pengar, vita

Den som har

Den som får

Den som inte har

Pengar, svarta

 

Du är svart runt ögonen

Du står i ögonskugga

Du vilar till nästa börsrally

Det måste vara fruktansvärt

Den där ovissheten

Blödande, klibbig

Under marken

Under ytan flyter den svart

 

Oljan droppar över ditt ansikte

Kanske har du druckit dig full

Eller finns det mer plats

Omättlig tigerekonomi

Strandad Keynesfilosfi

Inget kvar, bara utspätt vatten

Stenarna rasar från bergsidorna

Huka dig nu…

 

Jag betalar varje dag

Berusad eller nykter lika varje dag

Ett kostnadsförlag

Ett handslag

Ett beroende

Jag är beroende

Du är beroende

 

Allt beror på oss




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 392 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-21 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg