Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tonårsflickor, stå upp för er själva! Låt inte verkligheten pressa ner er till en i mängden. Låt er inte ändras på, speciellt inte för att någon sagt det. Sätt upp håret så som du älskar, men vännerna hatar! Ta på er pösig tröja och var vacker ändå.


Perfekt för dig

Att det kan värka så,

Det hade jag aldrig trott,

Men vad ska man tro på innan man provar?

Mamma har alltid sagt att om man vill vara fin får man lida pin,

Och för dig ska jag bli fin hur mycket pin jag än får lida.

Blåmärkena av min skörhet,

de går att dölja,

Till den dagen min kropp är fulländad,

Då vet jag att dom försvinner!

Men än skrattar spegelbilderna åt mig,

Än så skriker måttbandet sanningen,

Likaså kläderna som bär mig - inte tvärt om,

Än så är inte mitt mästerverk värt att visa dig än.

Jag vet att jag kan bli perfekt,

Då slipper dina ögon falla på andra tjejer,

Jag lovar dig älskling,

Jag ska bli fin nog för dig!

Jag har konfronterat vågen så som dina hårda ord sa åt mig,

Jag insåg då varför du inte ville ha mig,

Men snart är mästerverket av tålamod och smärta klart,

Och då hoppas jag att jag ska duga åt dig.

Älskling jag gör vad som helst för dig.

Lämna mig inte.

Älska mig?




Fri vers av ÄlvanUtanVingar
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-23 14:41



Bookmark and Share


  LeeJasmine Livredd
Som det står i min text 'Ideal i tvåtusental':

"Då vågen står på 0
är du
perfekt."


Varför är det fel att vara sig själv, nuförtiden?
Det är sjukt.
2011-03-23

  filosofian
Åh du. Skönhet kommer inifrån.
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

ÄlvanUtanVingar
ÄlvanUtanVingar