(Pian 1964-1977)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(Pian 1964-1977)




Jag är en hund

Jag är en hund

Mina tassar tassar trivsamt över ditt golv

mjukt i din gräsmatta utan att trycka fotspår kvar

 

Jag är en hund

Mina ögon söker dina och vi kan le mot varann

och när du gråter syns din ledsnad speglad i mina

 

Jag är en hund

Slickar din hand och gnyr vid din sida med en tass i ditt knä

och mitt huvud på sned, med öron som lyhörande lyssnar

 

Jag är en hund

Din allra äldsta och bästa vän

Jag biter ej den hand som mig föder

 

Jag är en hund

Med dig vill jag gå på promenad

och tigga smulor vid ditt bord

 

Jag är en hund

Det händer att jag stjäl en stek

som ligger framme på din köksbänk

Men det är inte illa ment

 

Jag är en hund

Jag kan nosa reda på dig när du kommit bort

och dra dig upp när du är på väg att drunkna

 

Jag är en hund

Jag vaktar dig så att ingen får dig göra illa

hämtar tidningen och sprider värme i din boning

 

Jag är en hund

Jag gläder mig när du är glad

och lider med dig tyst när du är nere

 

Jag är en hund

Jag gör allt för att glädja dig

leker även när du inte tror du vill eller kan

 

Jag är en hund

Din allra äldsta och bästa vän

 

Min barndoms hund Pian med katten Tusse. (Foto E. Heed)

Fiskekamrat..(lillebror med sin kompis Mirja, foto E.A.)

(lillavarg med hunden)

 

 (Copyright © 2011 EMCA)

Jag mötte Lassie, Ainbusk Singers (klickbar länk)

http://www.youtube.com/watch?v=XC0RP3DnuNA




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 498 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-24 19:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2011-04-02

    ej medlem längre
Vilken härlig hyllning till människans bästa vän!
Du har fångat in så mycket i hundens väsen.
Gillar steken - även om jag inte själv upplevt det.
Men det krävs kanske en stadig rottis till detta. :-)
2011-03-30

  aol
kärleksfullt och vackert läst
2011-03-25

    ej medlem längre
Kärleksfullt och skönt.
2011-03-25

  Lena Själsöga Keijser
så vackert skriver du
hjärtvingar andas

ljus
allt det goda

och du
är älskad

ja med ens är sonens hund hos mig

tack vackraste
2011-03-24

    tramp
fint ! Om hundar kunde spinna skulle dom göra det av din text. Hundgodis detta !
2011-03-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint tecknat om människans vän
2011-03-24

  Ninananonia VIP
Hundar är underbara!
Tack!
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)