Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glöm inte bort smärtan...<br>


Malströmmar

Jag står med tystnaden och skriker i dess öron

Jag öppnar dörren och springer till jordens ände

Kommer tillbaka igen och igen

Men ändå närmare sig kaoset mig

Skuggan växer allt mer

 

Hoppet finns bakom nästa berg

Steget dit är inte långt nu

Du sprang gatan fram, planlöst

Visade din svaghet

Vi bar dig hem

 

Sedan

Gav du mig frid

I en tid av oro

När kaoset var nära att äta upp mig

När himlen föll en sen höstnatt

 

Andas över mig igen

Så slipper jag ta felsteget

Det som leder bort

 

Var fanns du

När jag som mest behövde dig

Var du nära då

Eller var du så långt borta

Att du inte hörde mig ropa

 

Tystnaden skriker i mina öron, i kväll

Musiken tar mig bort, ikväll

Dina händer för mig bort, ikväll

Vad jag väljer

Får jag

 

Om jag väljer kaos

Följer du med mig då… 




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-27 22:36



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Malströmmar är ett sådant fint ord. Som din poesi som skiftar stämningar så fint. En droppe vemod i.
2011-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg