Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du och jag och mörkret

Vi är helt fel för varandra.

När vi tittar in i varandras ögon så vet vi det båda två.

Där han är svart så är jag vit.
När han är hög så är jag låg.

Ändå finns det något där.

När mörkret omsluter oss så har vi på något vis snubblat över rätt.
Alla tvivel sopas bort.

Som om det vore enstaka dammkorn som bara kommit fel.

Min blick hakas fast i hans.
Hans mun söker min.
Våra fingrar flätas samman och våra kroppar passar ihop.
Vi kan inte sluta le.

Men när vi sitter vid köksbordet i dagsljuset så är magin försvunnen.

Det är tystnad
irriterande ord
sårande skämt
en vass ton
och vi har aldrig varit så mycket främlingar som då.

Och plötsligt så vill jag bara att han ska gå.

Tio minuter efter att han försvunnit så vill jag ha honom tillbaka.

Att solen ska gå i moln
lampan släckas
persiennerna fällas ner
och gardinerna dras för.

Att det ska vara vi och mörkret igen.




Fri vers (Fri form) av jagdujagvi
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-30 22:25



Bookmark and Share


  Zelogath
Smärtsamt
Förstår dina känslor i detta
För visst kan det vara så
Att magin
Kemin
Den finns där
Men till vardags så är man raka motsatser
Det är något man kan se som orättvist
Jag finner inte rätta orden
Men det är svårt att avgöra
Om kärleken
Eller vardagen
Är viktigast
Eller om man på något vis kan finna en harmoni mellan de båda

Tankeväckande text, applåd för den
2011-03-30

    Vittra
Oh, herregud vad det gjorde ont att läsa...
Så. Jävla. Bra.
Applåder!
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

jagdujagvi