Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att hitta hem igen...


- Tusen Nyanser Av Blått

vågor som slår mot uttorkade stränder
viljor som möts efter en miljon års väntan
en blick som ser färger efter en grå evighet

du är min

träd som fälls när vidderna breder ut sig
vatten som rinner när törsten plågar
jorden som längtan efter sommarens vind

du är min

en himmel som drunknar i tusen nyanser av blått
den osanning som fann sin förlåtelse
och vägen som faktiskt hade ett mål

du är min

hav som dras in i varandra och formar paradis
en vårdag som aldrig känns för kort
serenaden som sprudlar av romantik när oljuden överbemannas

du är min

försvaret som inte grundar sig på ondska
leendet som smittar en hel värld
du är rosen som aldrig någonsin tappar färg

spelar ingen roll om genvägar blir brutna
det är utan betydelse att paradiset finns på målat ark
Att Universum har sitt slut
eller luften är för tunn att skapa liv

spelar ingen roll att världen underkastar sig den kunskap
vad som är rätt eller riktigt
när händer möts
när blickar föds
och vi finner det självklara ur ett ingenting

du är mitt allt

du är min




Prosa av Max Poisé
Läst 292 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-04-01 14:13



Bookmark and Share


  Anna*
Underbart med alla dessa nyanser av blått - vackert och starkt ♥
2011-04-02

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara så underbart vacker dikt som rinner så smeksamt fram med underbar gestaltning
Tycker så mycket om denna.
2011-04-02

  Elaine.S VIP
"Att hitta hem igen..."

Nog är är det här en -hitta hem-dikt. Smäktande och väldigt känslosam
2011-04-02

  Linda CH VIP
Din text sticker ut och placerar sig som det bästa jag läst här! Innehåll, ordval och känsla. Om jag ska bokmärka en dikt så är det denna!
2011-04-01

  Blåbäret
detta var helt makalöst i alla sina nyanser
2011-04-01

  berxper
Säger bara: ENASTÅENDE!
Applåd
2011-04-01

  Emme VIP
Ja du Max, dina rader når rakt in i hjärtat....
Kram E
2011-04-01

  Kjell A. H Lundin
Så är du där igen…

i detta någonting

där ingenting är allting

och allting är ingenting

du bara är

Max, du är så nära
återigen!!!

Vännen
Kjell
2011-04-01

  LenaJohansson VIP
mkt fint
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé