Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...ingen nämnd, ingen glömd...




Fundamentalisten

Du målar världen svart

Du vill inte se

Du vill inte höra

Du vill inte känna

Bara du

Bara dig

Bara dina ord syns

 

Vet du att det finns en värld utanför ditt fönster

Jag har fortfarande inte funnit det jag söker

Så, vad kan jag säga till dig egentligen

Jag står kvar med frågorna

Du med alla svar

De är frö i vinden för mig

Orden kommer nya hela tiden

Svara mig hur det ligger till

Ge mig sannigen nu

 

Hör du hur dumt det låter

Du står med din Bok och dömer

Jag bryr mig inte

Jag skiter i vilket, kastar bort dina ord

För jag gör mina egna nu

 

Peka finger

Starta ett krig

Du gör dina rättfärdigade rörelser

De är gjorda av luft

Luft, luft så lätta

De flyger bort, tillslut

För ingen tror mer… på dig




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-02 12:55



Bookmark and Share


  Henrik Sjöberg
Larz, jag har inte ifrågasatt friheten att uttrycka sig.... :)
2011-04-02

  Larz Gustafsson VIP
Det enda krig jag som kristen fundamentalist är involverad i är ett krig mot alla kristendomshatares uppdragsgivare, Satan.
Hur du lever ditt liv är upp till dig.
Men i Sverige har vi religionsfrihet.
Så bibeltrogna kristna kommer alltid att finnas här.
Det skulle vi även om det blev diktatur i landet.
2011-04-02

  Henrik Sjöberg
Länka på.... :)
2011-04-02

  Håkan Wiklund
Som av en händelse dök denna dikt upp, mitt i mitt bloggande om ämnet himmel/helvete.

Jag länkar till din dikt härifrån:

http://hakans-blogg.blogspot.com/2011/04/skratta-eller-forfasas-eller-badeoch.html#links

Är det OK?

2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg