Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du vände på begreppen...


Sen kom du!

det var som om säkerheten spottade mig i ansiktet
tryggheten rånade min själ och
fördärvet skrattar sig själv till sömns

jag visste så mycket
var så förbannat säker
liksom ett fingerknäpp
så simpelt löste sig komplikationerna

sen kom du

vägarnas krökning var aldrig ett samtalsämne
uppförsbacken var blott en utmaning
dimman lättade alltid när morgonen var över

nu sjunker jag genom gyttjan
simmar i hav utan mål
och kan bara hålla mig flytande
när dina blickar når

jag var ju så säker
det fanns inget som var olösligt
med enkel nonchalant vinkning
så enkelt hittade jag ekvationernas svar

sen kom du

min värld fylldes av dagar och nätter
minuter och förutsägbara sekunder
tiden låg på sin plats
och jag visste för väl hur den förbrukades

nu faller himlen
stjärnorna byter ständigt plats
och jag kan bara se en enda bild
ett enda motiv
och känna en enda vilja

mina hjärtslag var stadiga
min vener transporterade mitt blod utan motstånd
för jag visste så väl att jag löste problemen
jag stod säker på det fastaste av fundament

sen kom du...




Prosa av Max Poisé
Läst 221 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-04-03 18:43



Bookmark and Share


  Ex¤animo
du, är ett inflytelserikt namn... i de mest olika sammanhang... men du, du skriver bra...
2011-04-05

  Niclas Petersson VIP
Ja - förälskelse är en jävla påfund. Lika bra som vanligt. Och starkt.
Gillar.
2011-04-03

  Emme VIP
Visst är det så, du sätter ord på
mina tankar. Sanslöst bra skrivet!
2011-04-03

  Teija Majava VIP
Så sant! Visst är det förunderligt att allt man tagit för självklart bara kastas omkull, bara för att man träffar någon... Gillar!!! :)
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé