Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är slaget förlorat ens innan det börjat...


- NU går jag HEM!

NÄ!!

Nu går jag hem.

Har grävt meterdjupa gropar för dig att falla i
trotsat naturlagarna genom att älska mer än 24 timmar om dygnet

Sjunkit ned till havets botten och brutit upp sigillåsta dörrar

rosat en värld som väntat på grönska
tillverkat kritvita sandstränder vid Antarktis fötter

format cirklar av kvadrater
rustat för fred i konflikthärdar

för att du ska se mig

Jag har vandrat mil efter mil på millimetertjocka isar
hittat guld vid soptippens högkvarter

traskat genom skogar av fällda träd
och fyllt hav med mina tårar

Har uppfunnit hjulet när rymdfärjan landade åter
har skrattat trots tragedier

funnit paradiset vid dörrposten
och ett leende hos förloraren

allt för att du ska se mig

skapat musik ur oljudets skval
tagit fram hjärtan ur hat


Har flyttat världar för att förändra
bytt färg på Universums alla stjärnor

jag har bytt min spegelbild

och förblev osedd

Nä!!

Nu går jag hem.




Prosa av Max Poisé
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-05 20:10



Bookmark and Share


  aol
igenkännande bra skriftat vännen
2011-04-07

  Nikolai Jungsin VIP
hög faktor av igenkännande.. ypperligt skildrat och välträffande
2011-04-06

  Emme VIP
Åh... En dikt som tilltalar mig väldigt mycket...
2011-04-06

  Anya VIP
Gillar dubbelheten i denna.............hur diktarjaget gjort allt och mer därtill. Jaa kanske kommer man till en punkt när det bara är att gå hem. Bra!
2011-04-06

  Ex¤animo
...låter som att du behöver få slappna av lite också ;-)
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé