Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland glömmer vi bort det...


- Kärleken är du och jag

underbart letar sin sovplats
styrka hämtas från svag
vilan söker sin strapats
kärleken är du och jag

vägen leder till sitt mål
blott minnen från vag
lyckan är ett glädjevrål
när kärleken är du och jag

tiden finner sin ände
tryggheten sitt famntag
leendet sin frände
och kärleken är du och jag

trasiga själar som vandrar
finner sig själv en dag
blott längtan klandrar
att kärleken är du och jag

drömmar är vår horisont
fantasier är vår eviga lag
då ångesten blir en kallfront
värms kärleken av du och jag

molnen suddar himlens sken
tårar minner alla nederlag
men din blick lyfter mina ben
säger att kärleken är du och jag




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 312 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-04-06 10:53



Bookmark and Share


  Junitvillingen
"Splendid Mister Max";-))) Du behärskar även rimtekniken - allra mest gillar jag de två sista verserna i denna kärlekstext. Vackert poetat om det finaste vi har, men som tyvärr alltför lätt kan glömmas bort. Du berör - massor!
2011-04-06

  Paulus Johannes Allaverdi
Som ingressen säger. Ibland glömmer vi bort det...

Ja det gör vi faktiskt allt för ofta, men något jag sannerligen inte glömmer bort är din fantastiska egenskap att rimma fram en underbar dikt. Som vanligt fastnar jag för underbara slut och därmed måste jag bara citera ditt:

"molnen suddar himlens sken
tårar minner alla nederlag
men din blick lyfter mina ben
säger att kärleken är du och jag"

Underbart Max :)

/Paulus
2011-04-06

  Emme VIP
Underbara rader och vackert rim,
välskrivet och en härlig rytm =)
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé