Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diamantblod

En främling i ett främmande land

Kastas till marken, jord i munnen

På knä, dragen upp på darriga fötter igen

 

Jag går mellan rader av träd höga som hus

Jag hör floden och vattenfallets sus  

Mot främmande vattenfall vi vandrar i takt

 

På led i hettan

På led i leran

På led om natten

I bakgrunden någon styr

Någon som vet allt

Något vi aldrig får veta

 

Dagar som flyter bort i flodens bruna vatten

Det finns diamanter långt där nere

På botten rör sig de i strömmen

De är inte för mig

Jag ser dem blänka till för en sekund

 

Bitar av rikedom

Bitar av salighet

Bitar av död

Uråldriga, äldre än skogen är de

Skapade eoner bort

De kommer att överleva

Allt

Svarta hål

Meteroitnedlsag och utplåning

 

Allt för en sten

Ett finger utan

Allt för en sten

Ett finger med

Allt för en sten… 




Fri vers (Prosapoesi) av Henrik Sjöberg
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-06 22:50



Bookmark and Share


  Maximillixen
Tycker om ditt flyt :>
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg