Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrift

Mitt blod mot ert goda hjärta

Bokstäver vars mellanrum
manar till jakt på den nya bilden
och en blick
sänkt

Händer

En balansakt frånvänd
förstånd och förstå
Inget ska beskrivas
och allt kan rymmas

Att aldrig låtsas
och intet avslöja
I en och samma rörelse

Ett första möte
tolkas som farväl
och det måste godkännas

Det måste godkännas så

I en värld skapad
för sitt eget ändamål
och för sin egen upplevelse
duger bara frågan som kvitto

Svaren undanbedes

Jag lämnar orden
och står tomhänt
Förväntar mig inget
i gengäld

Någonstans tar de mark
och där ska de gro
eller sköljas undan
av nästa regn

Tystnaden
tolkar jag
som tystnad

Det räcker




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-10 16:10



Bookmark and Share


  /Isabel
Välkomponerad med flera fina formuleringar.

"Att aldrig låtsas
och intet avslöja
I en och samma rörelse"

Och så slutraderna.
Jo, gillar det jag läser.
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen