Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pekoralens mästare har talat!... Humor och humör..skillnaden är bara två prickar


Pekoral på piedestal - EN DÖENDE POETS klagan...

å blott den tid som sover
vidlyft är bakgrundens fnitter
en väntande framtid påver
som gör skribenten bitter

lystna från hjärtats kammare
brusten äro jag uti
slagen av sanningens hammare
och kan aldrig denne bli

kärlekens budskap i ord
med stora versaler i kval
men slutar i vokabulärt mord
och vacker helig pekoral

ty kärlek skriven på blekaste ark
blott ord som lämnar ett hjärta
när sjunde himlen, ej lämnat mark
då blir bokstäverna trycksvärta

få triumfen att nå sin höjd
meningar som bildar färgval
kanske blir den kräsne nöjd
eller skriker.....PEKORAL!!

där flyr den svage av kritiken
in i grottans fruktade skrivkramp
ärrad av den ständiga polemiken
ger sig sällan ut i kamp

blott ensam äro poeter i sin värld
viljan vill mer än den ljuva talangen
sen ska omgivningen vara lärd
är blott en bieffekt av lavemangen

att döda en poet är berusande lätt
bara att hytta med fingrets kraft
och den som avgör vad som är rätt
har aldrig någon hjärna haft

att utsättas av präktighetens fader
träffas hellre med amors pilar i anal
hellre blåögd och naiv i alla rader
än idioter som skriker pekoral!!




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 663 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-08 10:21



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Äsch, det här med att älska det pekorala, kan anses vara kult numera. Se "http://pekoral.se/" där Svenska Pekoralsällskapet håller hus. Det gäller att hålla pekoralens fana högt!

2011-04-09

  Jan Widströmer VIP
Så märkligt konstigt med verbens gamla pluralform vid singulärt huvudord, "äro poeten". Där fick mitt språköra en örfil !
För vidare studium av pekoralens verkliga mästare från den tiden det begav sig och verben pluralfomer ännu voro rekommenderar jag Olle Strandberg: Pegas på villovägar
2011-04-08

    Max Poisé
:-) -- J.A Helt klart min vän, så är det!
2011-04-08

    Roland Fröjd
Haha...jag pinkar på mig...detta var mästerligt.
Allvarlig humor..fyfan vad bra (hytter med fingret)
2011-04-08

  stenhur VIP
det sublima och det banala ligger bara en hårsmån från varandra och detta läser jag som ett riktigt nappatag med den eviga problematiken!
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé