Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sug på den optimistjävel!

jag borde ha drömt istället
men fångades av dina orala samlag
det tvinnade mig in i ett samvete som bara brusade upp vid fel tillfällen

ansiktet fortsatte stirra djupt in i min själ
medan drömmarna levde sitt eget förbannade liv

osäkerhet är en jävla dygd
spegelbilden är en total osanning

och det schyssta har egentligen aldrig hänt




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Poisé
Läst 281 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-09 11:10



Bookmark and Share


  Ex¤animo
en liten ironisk näve slås i bordet med den här... i grunden allvarsamma...
2011-04-09

  Jan Widströmer VIP
...jag såg åt jorden, hon var skön och härlig
och Gud var god, och människan ärlig.

Då steg en mjältsjuk svartalt upp, och plötsligt
bet sig den svarte vid mitt hjärta fast;
och se, på en gång allt blev tomt och ödsligt
och sol och stjärnor mörknade i hast;
mitt landskap, nyss så glatt, låg mörkt och höstligt,
var lund blev gul, var blomsterstängel brast.
All livskraft dog i mitt förfrusna sinne,
allt mod, all glädje vissnade därinne.
(Ur Mjältsjukan av Esaias Tegnér, 1826)
2011-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé