Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Distraherad av…


Äpplepaj med vaniljsås

Första riktiga vårdagen
i den första värmande solen,
går jag nöjd med dagen
genom kvällningen

Vardagens trivialiteter
tar tankarna i besittning,
genom minnets repriserande
av dagen som har flytt

Där ståtar blommorna jag jordat
med min far i gassande sol,
vid sidan utav kattan
i gräset lekande lätt

Då inser jag med häpnad
att ingenstans finns DU,
ibland dessa memoariska tankar
denna våriga kväll

I eftersmaken från desserten
synes mig allt så tydligt,
denna min första vårdag
då Du bleknat i takt med ljuset




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-12 14:06



Bookmark and Share


  jörgen g
...mmm ger djup eftersmak... tanke..
2011-08-10

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker orden ger en känsla av
skänker en sorts tröst för ett
ensamt tigerhjärta
(När det kommer till äpppelpaj med vaniljsås tycker jag precis som du att portionen bör bestå av en del äppelpaj och två delar vaniljsås, gärna litet gräddig eller krämig)
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för