Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MORGONSTUND VID HAVET

Morgonpigg sitter på en strandsten
vid spegellugnt hav.
Runtomkring en väntande tystnad
naturen omkring slumrar ännu.

Strandlinjens stenklumpar
badar dels i vatten dels i grön aldunge.
I nordost gryr det,
en gyllene solgata föds på havsfjärden.

I säven hörs ett svagt plask.
Gäddan ställer sina fenor till rätta
den beger sig snart att "morgonfiska"!
Tärnan skriker, vickar i höjden,
vingarna skälver, fruktlöst
störtar den emot byte flera repriser.

På karga klippor växer, blomstrar
många sköna sommarblommor
hälsar solen välkommen,
söker till ljuset och i varma strålar.

Näktergalen spelar flöjt, knäpper fiol,
sjunger en lovsång åt våren
kvällspigg, vaken hela natten,
även morgontidig
på dagen avstannar den en stund för paus.

Min vän sov ännu för en stund sedan,
men när naturen nu vaknar
rör sig även hon i stugan.
Jag lagar och dukar kaffe,
ett aptitligt morgonmål.
Sommardag börjar vid gott mod!







Fri vers av Heikki Hellman
Läst 312 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-04-14 18:58



Bookmark and Share


  Palett
En härlig morgonstund fint beskriven, man är med !!
2012-08-17

    ej medlem längre
Efter jobbet gick jag ut i skogen
inte speciellt många meter,
naturen ligger liksom runt hörnet.

Böjde mig över de dignande blåbärsbuskarna
och klädde varsamt av kvistarna från mogna bär.
Handen blev snabbt blåfärgad och skålen fylld.
Myggen åt sig mätta och det sprätte om löven
där koltrastarna kilade. Vindflöjt uppe i de höga
tallarna, svagt sorl från trafiken - som även den
lyckades smälta in i fullkomligheten.

Serenitet och tillvarseblivning i nuet
när formen för varandet är det mest enkla.

Du skriver bilder som flödar kärlek och stor
inspiration...tack!


2012-07-27

  L Patrik W Johansson VIP
Det är en konst att skriva vers utan rim, bägge är naturligtvis lika goda konstarter, men dina har ett enormt flyt eller flöde med ljudrim och blir därför lättlästa; något jag försöker eftersträva när jag översätter t.ex. Miltons Paradise Lost som egentligen är snudd på hexameter

Be well,
LPWJ
2011-05-13

  Peter G VIP
vilken härlig sommarmorgon du målar upp!
2011-04-25

  Bibbi VIP
Störtskön.
2011-04-24

  arja savela
Mysigt och inlevelsefullt skrivet om arla stund
2011-04-15

  mare VIP
Låter härligt, bra skrivet..
2011-04-15

  Linda CH VIP
En härlig sommardikt med mysig stämning. Natursköna bilder!
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman