Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så går jag nu till sist...




Så går jag nu till sist
på vita ängar

smyckade
ur himlens härlighet

I Jordisk tystnad
änglarna slår vakt

under
månens silverslöjor

Så går jag nu till sist
över vita vidder

där mörkret andas
ur frost och is

Bs-05





Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-21 09:03



Bookmark and Share


  Smultris
*Älskar*
2005-12-21

  Ingrid Nilsson
Åh,vad jag tycker om denna. Så högstämd och samtidigt enkel och nära.En fråga: "Änglarna slår vakt?" Är det vad du menar...eller "står vakt"? " Änglars här slår sin rund..." står det i psalmen (Stilla natt) och din dikt anger lite av samma stämning.
2005-12-21

  sol
åh, det knarrar också..en riktigt ren fin vinterdikt du bjuder på. tack!
vita ängar - så skönt..otrampat.
2005-12-21

  karamellen
Mycket vacker och effekfull!Sagolikt på något vis.Speciellt andra och tredje stycket tycker jag om och givetvis sista:
"där mörkret andas
ur frost och is"
2005-12-21

  rebecca d VIP
vilken ljuvlig bild!
2005-12-21

  Teresia Ridell
Suck......så vackert !
Jag vill också vandra i drivor av snö o total tystnad !!!
2005-12-21

  kath
så vilar åter en förtrollad värld i dina ord
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg