Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbakablick


Det här rummet har vita väggar
det här rummet rymmer en säng, ett bord, ett pentry och några stolar
I det här rummet bor jag
ungefär varannan kväll
Tidigare inneboende har bland annat varit
likgiltheten, sorgen, friheten, förlusten och längtan


likgiltheten var den svåraste känslan att vräka
just för att den inte är en känsla
likgiltheten är bara känslan av att inte känna
att inte ha någon känsla

en oerhört motsägelsefull känsla


sorgen gjorde som vanligt
stannade tills den var klar
men när den flyttade ut så gjorde den det definitivt
över en natt, bara så där

en känsla man kan räkna med, på sätt och vis


friheten flyttade samma dag som den kom hit
den var som så många andra falsk
och en falsk frihet är inte svår att genomskåda

en känsla som hör hemma i drömmarna


förlusten var någon annans
den bodde inte här egentligen
sov bara över här ibland
när den missat sista bussen

en hemlös känsla


längtan var också svår att vräka
den nöjde sig aldrig med att få veta vad den var
och att den bara fanns i onödan
men tillslut gav den upp

Jag antar att den längtade nånstans där den skulle uppskattas mer


Det här rummet har ofta dörren öppen
men idag ryms bara jag
och en annan kropp
full av egna känslor
som ibland blir våra
när vi hittar rätt ord för dem




Fri vers av Ceverin
Läst 588 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-23 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin