Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveavägen


Sveavägen agerar urinoar för molnen från Kungsgatan

Människor går längst provisoriska promenadstråk
de utan paraply springer
hälften av dem springer åt fel håll
de hade tjänat mer tid på att se sig omkring

Den permanenta bilvägen ser ut som alltid
fast fallen himmel rinner under bilarna
klistrar löv mot marken
från träd som kommunen planterat
för att bygga lite natur i sin stad

Till höger har de extrapris på cashewnötter
Till vänster ligger himlavalvet
stängt på vardagar vintertid

En poet fumlar mellan former
Halvvägs genom sin fria svit

Raderna blir kortare
och
dagens ordranson tar slut
Till slut




Fri vers av Ceverin
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-10 12:26



Bookmark and Share


    tosing
Snyggt, lätt att leva sig in i miljön.
Vackra metaforer för regn!
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin