Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårväntan


Solen har hittat hem igen;
Vårens första dag
Det luktar folköl i gräset
och jag drömmer
om fästningen
och pilhagen

Längtar
efter de som nyss flyttat ihop
och efter han som spelar tv-spel hos Baloo
och han som nyss varit på turné

Längtar
efter mor och mormor
och broarmen och stormhav
i Läjets hamn

Saknar
han vars eka sjönk
och hon som vill därifrån
och han som drömmer om förändring

Mest av allt längtar jag bort ifrån Stockholm
eller i alla fall bort från lägenheten
ut till solen som jag sitter och hyllar
från andra sidan
betongväggen




Fri vers av Ceverin
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-29 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin