Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när toppen slutligen är nådd är fallet nedåt den enda logiken


- periodiserat sönderfall

kommer bara tillbaka
när du finner att orden
faktiskt betyder

kommer tillbaka
när du inser att en blick
kan välta en hel värld

du ser mig igen
när du förstår att en beröring
ger mig skäl att leva

innan dess står jag här och fryser
skakar och ser en tom värld fylla
alla gropar med uppdiktade sanningar

kommer snart åter
när du förstår att omfamningen
skapar nya liv

finns snart här igen
när du förstår att ett leende
är en livslång lycka

du hör mig komma tillbaka
när du förstår innebörden
i orden som älskar dig

innan dess fortsätter jag vandra
genom de snår som mänskligheten tror
är de rätta och sanna

att jag håller din hand och finns i ditt rum
klättrar i ditt hjärta
doftar sönder mig i ditt hår
kryper intill dina ögon
och omfamnar ditt liv

kan inte betyda något annat
kan inte missförstås

kan bara undvikas




Prosa av Max Poisé
Läst 289 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-04-27 11:59



Bookmark and Share


  Emme VIP
Här lyckas du återigen få mig att
fälla några tårar... En självklar
bokmärkning!
2011-05-01

    Niklas H
språkligt oerhört begåvad text. skitbra skrivet Max
2011-04-28

    Jane S VIP
visst är det så, kroppsspråk kan aldrig missförstås som ord kan.
2011-04-28

  L I V
...och jag är som vanligt kärringen mot strömmen...fastnade redan vid ingressen

när toppen slutligen är nådd
är fallet nedåt den enda logiken

så sant så sant...men också tvärtom

när botten slutligen är nådd
är den sköna färden mot toppen den enda logiken

ja om man frågar mig förstår (vilket man inte gjorde förvisso)

Så till din strålande text som bär ett formspråk utan förskönande publisitiskt trams. Här skrivs kärlek utan cencur och utfläkta känslor får ta den plats de förtjänar på ett sätt som jag älskar.
2011-04-27

  M.A.J.R
Det var som fan! Tack för denna text mycket intressant och fantastisk bra skrivet!
2011-04-27

  Mats Henricson
Ursäkta stavfelet: "Pessimism", naturligtvis !
2011-04-27

  Mats Henricson
En högintressant mixtur av optimistiska och skönt uttrycksfulla ordvibraton, kryddade med sting av pessisism ! Ännu en gång har Du tjusat oss med din Mästerliga verbalitet ! Bokmärker med självklarhet !
2011-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé