Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lejonen håller mig igång


Det kommer från alla håll;
uppvaktar mig med trivialiteter:
hur tror du vädret blir imorgon? tvätten, hur blir det med den?
vill du byta vindruta eller laga stenskottet? tre för två?
tea for two? räntan kommer nog att stiga, vad tror du?

Jag lever med dikten som vill ut men
den slingrar sig undan så fort frågorna slutar ansätta mig och
jag äntligen känner mig i form för konsten

Jag tror vädret vänder, svarar jag ibland

Och ibland svarar jag dig och alla: jag har slutat leta efter fler kistor att begrava mig
i, jag
har funnit en vacker kvinna med själ och hjärta
utväntandes min närvaro, och är liksom dikten
redo för mig när mina lejon somnat

Dessa ord duger gott såhär en afton i april när svaren är svåra att förklara
för den oinvigde
och jag
gamande genom fönstret med en fiskmås kalla ögon
frågar:
"är du vaken?"

och du svarar:
"om du vill"




Fri vers av Niklas H
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-30 15:08



Bookmark and Share


  Emme VIP
Ja du vännen... Tror jag vet svaren ..

Riktigt snyggt skrivet!
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H