Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtrå

 

akt två,

operahusen skälver,

tio flaggor utan hemvist

visar sin färg,

stormar vid Normandiska kuster

sliter stycken av himlen

 

knivmördaren gör sig redo

utan någon döda

ty vi förgör oss själva,

vi förgås likt

falkar av vax som störtar som brinnande

facklor över

ryska städer; ridå

 

jag ger dig det som är kvar av mig

och du erbjuder mig

en stunds magi;

din arm mot min arm

dina fingrar i mina

fingrar. 

falkarna tjuter

operahusen störtar samman

röken från städerna bygger dammar

i mördarens ögon; och

dina ögon,

svalt gröna,

bara

ler mot mig




Fri vers av Niklas H
Läst 429 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-29 10:58



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Gillar den här mycket. Bra språk och känsla.
2013-06-21

    JO:82
Applåderar fast det inte syns...

Mycket fint skrivet
2012-11-16

  Simon Holmström
Vilken härlig fantasi och dramaturgi i din dikt! Man rycks med.
2012-06-29

    Max Poisé
Du fångar verkligen pudelns kärna och formar stundens inlevelse till fullaste allvar. Lite rysligt men med ett leende. Bravo!
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H