Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en utav fyra är inte så tokigt när allt kommer omkring


feta duvor spankulerar
omkring
över detta monstruösa torg
sorgesamt pickande
all denna världens skit.
jag sitter på en stol
vid ett vitt bord
på ett café, i solen, gömd
bakom solglasögon
och två veckors skägg,
drömmer om små ting;
hett rykande kaffe, dina
ben mot mina, glass med
konjak och päron, en
symfoni av Mahler.
men sådana drömmar är
som att döda flugor - du
tar dem bara en åt gången.
kaffet framför mig är väldoftande
och hett,
jag fortsätter drömma
om det övriga alltmedan
en fet duva ser upp på mig
och ser världen
som den är.




Fri vers av Niklas H
Läst 350 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-23 15:42



Bookmark and Share


  vera gade VIP
ett antal läsvärda texter här.. med ett eget perspektiv...den där duvans exempelvis,-))
2012-05-29

  Emme VIP
En fin Niklastext som man
suckar sådär nöjt åt :-)
2012-05-23

    samole
Svar: alltså kaffe.
Bra kontraster mellan duvans bord och ditt, först till din förde, sedan vänds dessa kontrster och duvas liv blir rikare på verklighet.

Det var ett bra språk som byggde upp, olikt färgade stämningar, stimmulerar.
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H