Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

I ditt ljus vill jag dansa
med älvorna runt min hals
på den daggvåta mossan
och i skymningens trolldom

På din stig vill jag vandra
genom molnfria nätter
och med stjärnornas ljus
att följa mig över vida fält

I din bok vill jag snava
bland bilder och sirliga tecken
och få förståndet att inse
att livet bara är ett ögonblick

På din vinge vill jag flyga
över broar och vatten
likt en duva som bär din frid
på de ensligas väg i livet

I den kärlek du sprider
vill jag vara minnenas skrift
och få föras med pennan
på ett ark av naturens under

På din våg vill jag rida
över havet som river i natten
till den ö som är öde
och låter mig vara den jag är

I den värld som alla önskar
vill jag bo i ett hus nära stranden
och få höra måsarnas skrik
gunga mig långsamt till sömns




Fri vers av ULJO
Läst 540 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-02 09:42



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket mycket vackert.....
2011-05-03

  Eva Helene VIP
Drömskt och magiskt här i din fina dikt.
2011-05-02

  Yrre VIP
å så fin!
2011-05-02

    Tea Alex
I din bok vill jag snava
bland bilder och sirliga tecken


Det här var ju underbart! Vilka bilder du målar upp! Begåvning, Uljo - begåvning!
:)
2011-05-02

    ej medlem längre
Trolska drömmar . . .
2011-05-02

  Anya VIP
Mycket vackert!
2011-05-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
En drömbild Du ger
av det vackara som
sker, vad läsaren
gör, så gott ler!
2011-05-02

  Anna*
Vackra drömmar smeksamt skrivna! Applåder
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO