Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskade, ser du våren?

 

kastvindarna om våren

skalven inombords

 

jag kommer alltid att fängslas av ytterligheterna,

intensiteten och färgerna

 

hur rundningen i din mungipa

målar en båge när du ler

hur solkatten leker med din andhämtning

när du sover

 

älskade, vet du att vi färdas längs samma kvarter

även när vi älskar på avstånd?

 

att solen värmer i ryggen

även när frosten bryter sin mark?

 

det är när vildrosorna tränger fram genom asfalten som vi förstår

att det är viljekraft som räknas

 

och vi kommer alltid att väcka varann om våren

yrvaket och nära

 

det är det som tränger uppåt

inåt

som betyder något

 

och skalvet inombords avslöjar oss inte

 

inte ens

för varandra

 

 

 

© Birgitta Wäppling, 5 maj 2011

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-05 21:11



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Läsnjutning.

Fast jag undrar varför de inte vill bli avslöjade med sina skalv.

Att verkligen låta sig bli fullt naket sedd är ju det vackraste som finns.

Jag gillar verkligen att läsa din poesi och uppskattar stort din lins mot världen.

Tack.
2011-05-07

  Michaela Dutius
En fantastiskt finstämd och ömsint text som berör på djupet....
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP