Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vart det bär hän


vi var så unga
och du var ännu lite yngre
vi såg varandra

vad såg vi

två trasiga barn
lekte vi oss till något
oförstörbart

men jag den ständigt övergivna
hur hade jag kunnat
bevara

det var du som bar oss
och din värld störtade samman

då byggde du murar

och det blev Amsterdam
och Wien och så Wien igen

du såg på mig där bakifrån
och jag föll för din längtan
som var min
och försökte jag värja mig
så gick jag ändå i din blick

för några år sedan
detta obevakade ögonblick
oförberedda
föll vi in i varandra igen

något föddes
någon

och nu

bär jag

och helas






Fri vers av rebecca d VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2005-12-26 08:25



Bookmark and Share


  Karin D
Jag riktigt ryser av dessa rader..så fulla av känslor..jättefin
Karin
2006-01-15

  Ola Rydberg
vacker längtan inpackad i härlig poesi
2005-12-27

  stella
Helt underbart skriver du om att inte kunna vara utan, oavsett. Denna längtan som får oss att överleva. Såå bra!
2005-12-27

  Fredric
Helt underbar dikt... Tycker bäst om de två första styckena...
2005-12-27

  Fredric
Helt underbar dikt... Tycker bäst om de två första styckena...
2005-12-27

  Smultris
Dina ord får mig att reagera likadant varje gång... det går rysningar över hela min kropp..

Det du skriver känns så mycket... svidande vemod... igenkännande...

Jag älskar dina dikter.
2005-12-27

    Bodil Sandberg
En mycket känslosam diktning om två trasiga barn som finner varandra i livets mörker
2005-12-27

  roen
En liten berättelse om tvillingsjälar.

och försökte jag värja mig
så gick jag ändå i din blick



javisst, att fly från sådant är att fly ifrån sig själv.

fint.
2005-12-26

  Rachel Roth
jag blir djupt berörd av din text, att någon...något kan födas i det djupaste mötet...någon/något som kan bära vidare
2005-12-26

  Ingrid Nilsson
Detta märkliga liv,som ger och tar och ger tillbaka igen. Nu är det du som bär. Vad detta är spännande! Berätta mera!
Lite kink: du skriver "värd" men menar väl "värld"?
Fint funnet uttryck: "vi föll in i varandra".
2005-12-26

  himlens hemlighet VIP
håller med propella...en hel roman...du har en fantastisk berättarröst!
2005-12-26

  Propella
En hel roman är rätt. Å skriv en bok!
2005-12-26

  kath
en historia ur livet skriven i fragment som låter mig läsa mellan raderna och de rymmer för mig en hel roman............där kärlek, möten, längtan och saknad vävs samman till en vacker och nära dikt
2005-12-26
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d VIP