Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordström VIII 2005

det tar tid att inse
det tar tid att fastslå vad som då hände och det som händer nu
jag går gatan fram med solen under mina skor och himlen i min blick

kom till mig
följ mig och jag vill följa dig
solen skrattade sedan tillsammans med oss

tempot ökar
tiden står inte still
oavsett hur mycket jag hoppas

frukten av vårt arbete finns i framtiden
fukten av ett kommande regn når mina sinnen
lukten av regn, asfalt, grus och gräs i en evig luktbar symfoni
låter som en tid vi har väntat på

du ropar
det ekar mellan dalarna
tron försätter berg och bildar dalar
som en dröm kom du
drömmen är nu verklighet

lusten tänds
att leka med elden är trevligt så länge man inte bränner sig
tiden för oss samman
en osynlig hand rör vid oss
för oss till vattnet

vindarna dör inte ut
så länge vindarna blåser över ängarna, bergen, skogen och haven finns det hopp
det bultar i min kropp
ett desperat hjärta
varje steg
varje dag
är hjärtat en punkt, punkt, där livet börjar

när du föddes dansade änglarna
men någonstans under vägen försvann ljuset i dina ögon
var tog ljuset vägen
pulsen slår, men livet står ändå still
säg vad du vill
men ändå kommer du ingen vart




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-10 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg