Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som gör så ont är att inte veta.

Visst hade det varit jobbigt att veta,
att man inte räcker till.

Visst hade det varit fruktansvärt att veta,
att man inte duger som man är.

Men då hade man åtminstonde vetat.




Fri vers av som det kan gå
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-11 19:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärd text om en strävan efter visshet som tyvärr inte så lätt låter sig uppnås, och nog skulle det vara bra mycket enklare att verkligen veta än att ständigt sväva i tvivel, tveksamhet och osäkerhet. Men livet är helt enkelt till själva sitt väsen obestämt. Att man inte räcker till eller duger som man är är dock en förödande känsla som snarare river ner än bygger upp och som inte leder till något konstruktivt överhuvudtaget. Sitt värde har man ju trots allt ändå, helt oavsett vad man själv eller andra må tänka om saken. Visst kan man tveka emellanåt, men allt eftersom förvissningen växer till så inser man också att man är värdefull. Kanske tar det sin tid, men efterhand så når man ju fram till en punkt där man bottnar. Där man inser att man faktiskt för det mesta räcker till alldeles utmärkt och där man känner att man även har ett värde fastän man långt ifrån är perfekt. Men det behöver man å andra sidan heller inte vara för att få finnas till precis som den levande människa man är.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

som det kan gå
som det kan gå