Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränslös

Tröttheten gröper ur
Jag undrar hur vi ska kunna vakna
Vakna ur denna dröm

Vi syr ihop våra liv med ömtåliga stygn
Vi bygger våra liv på drömmar
Dygn efter dygn
Drömmar som ska lyfta
Men som ibland faller platt

Hans ansikte var urgröpt
Han hade väntat ett helt liv
På det rätta ögonblicket
Sökandet efter svar
Blev till en drog
Ett besatt letande
Efter något stort
En mening
En dröm att fylla
Vägar som skulle öppnas
Nya vidder av storslagna panoraman
Livsprojekt utan gräns
Gränslös utan hämningar

Men ibland blir allt förminskat
Drömmar utan innehåll rostar bort
En livsuppehållande låga
Som höll livet flytande dög ändå

Jag såg mig själv i spegeln
Fårorna hade djupnat
Men ögonen hade fortfarande liv




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-16 23:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg