Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudvärk

Solslagna står vi här med rödsprängda ögon och fjällande hud.
Dagarna forcerar sommaren samtidigt som solens strålar suddar ut gränserna mellan skugga och verklighet. Hostan växer tät samtidigt som mycel sprider sig som en farsot att skapa nya kroppar.

Vart har friheten slagit rot och växt sig som starkast?
Finns det kraft där snödroppar sugit värme ur själen?
Näringsläran finns i bakhuvudet där bultandet vattnas oroväckande i motljus. Sluter därför mina ögon och räknar ner från hundra. Innan jag hunnit till nittio har mörkret tagit över och jag vaknar utan smärta i sammetsmjukt månsken.




Prosa av Maximillixen
Läst 415 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-17 00:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tillståndet känns väldigt väl igen.
2011-06-13

  Anna*
Vet inte riktigt hur det ska tolkas men min egen är migrän för det har jag haft gott om och just känslan av att ha så fruktansvärt ont att endast mörker kan lindra är påtaglig i texten som jag ser det. Sen somnar vederbörande och vaknar och allt är borta. Så har jag också upplevt det många gånger! Snyggt!
2011-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maximillixen
Maximillixen