Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från larm till frihet

Kafferast i solsken
Ciggarettformade moln i parad
Rök i motvind
Huden spänns
Lungorna fylls

Lätta steg genom korridor
Slutet närmar sig
Oket lämnas av vid dags ände
I trapphus efter trapphus
Steg ner, steg ner
Klackar i takt

Solljus passerar genom kjoltyg
Trottoaren dallrar i värmen
Hus efter hus mot vattnet
Är detta paradis i repris
Eller, finns jag någon annanstans

Het asfalt smälter
Droppar från sula
Det doftar så tjockt, så kväljande
Sätter sig på tvären i halsen

Vill bort från rök, stök och oro
utanför staden väntar nya perspektiv

När jobbet är slut
När cigarettpaketet är slut
När dagen snart är slut
Är jag där, vid vattnet

Blöta fingrar över bar kropp
Gräset under kroppen sticker ett tag
Sedan, efter ett tag känns det bra

Jag drar fingrarna genom håret
Blött hår och vaken blick
Efter ett kyligt dopp

Vi lägger oss ned i gräset en stund
Låter solen värma oss
Samtidigt som vattnet tar oss bort




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-20 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg