Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Och Herren Gud danade människan av stoft från jorden och inblåste livsande i hennes näsa, och så blev människan en levande varelse." Ur första Mosebok 2


Guds livsande

Gud inblåste sin livsande i oss i skapelsens morgon

Därför behöver den underhållas

genom relation med Gud

och genom Ordet och bönen


Underlåter vi det

så dör vår ande

och vi går mot

en självvald

och säker

evig död -

i frånvaron av Gud -

alltings Skapare

som aldrig

tvingar sig på oss -

Inte vanlig död

utan evig

skilsmässa från Gud


Ordet var i begynnelsen

och Ordet var Gud


Genom det har allt blivit till

i det var liv

som var människornas ljus


Ljuset lyser i mörkret

och mörkret fattade det icke.


Johannes uppträdde

sänd av Gud

vittnade om Ljuset


I världen var Han

och genom Honom

är världen gjord


Han kom till sitt eget

och Hans egna mottogo Honom icke


Men åt alla dem som mottogo honom

gav han makt att bliva Guds barn


dem som tro på Hans Namn


De äro icke födda av blod

eller av kött

eller mans vilja

utan av Gud


"Ordet vart kött,

och Han bodde ibland oss,

full av nåd och sanning,

och vi skådade hans härlighet,

såsom den av Fadern

enföddes härlighet"


Inspiration från Johannes evangelium


Detta är grunden till varför Ordet och bönen är så väsentligt för en troende.


Ty Guds tankar är icke våra tankar

och våra vägar äro icke Guds vägar

säger Herren i Jesaja bok


Om den föraktade bibeln har rätt

då tänker jag inte missa det

då jag dessutom "vet att min förlossare lever"

för jag har mött Honom

i nödens stund

då alla andra svek

och jag bjöd in honom i mitt hjärta


"Vid Jesu hjärta är min vilostad

Min trygga hamn där jag kan vara glad

Hur häftigt livets stormar skaka må

Den hamnen är beständigt lugn ändå"

En pärla från barndomsåren...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 665 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-20 08:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sanna är dina ord Bibbi!

"Ordet var i begynnelsen

och Ordet var Gud"


Bokmärker!
2011-05-21

  mare VIP
Ord av sanning, och versen längst ner, helt underbar ;)
2011-05-21

  anits VIP
Mycket fina rader......
2011-05-20

  Eva Helene VIP
Din tro är stark Bibbi ! "Vad hjärtat är fullt av talar munnen".
2011-05-20

    ej medlem längre
"Herre, till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord och vi tror och förstår att du är Guds helige." läser vi Johannesevangeliet 6:68
2011-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP