Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du Dagars Böner-Längtan Vill Ut

Du sol, mig flytt från

Berg över tunga sten

Lyft tärd strålglans

Du kupad hand bedja

Skog, myr o stig

Hör hjärtsång,

Se själadans bön

 

I skyn, din himmelsfärd

För syn allena,

Dess sköna värld

För tårat öga

Öppna bildsken

Sväva höga moln

Du dunkla jord,

Du tysta språk o ord

Måla stilla himmel,

Mitt sanna blad

Doppad i flyktiga,

Strålar

 

Du bleka nöd,

Du dörr

Gestalter stängt igen

 

Du själ, vet att änglar älskar dig

Fyll renat hjärta

Guldet från ditt himmelska rike

 

Ser du, hör du

Dess bedjande bön

Himlen syns än mer

Vackert blå

Viskande moln,

Så ljuva ord

Hör dess, Se dess

Varma milda språk

 

Allena bort tiden flyger

Själavandring,

Livet så kort

Tron min själ, Mitt hjärta

Vet att änglar ska älska,

Bära din sorg o smärta

Livet på axelns vinge

Ledas på ömma vaggsteg

Under fötter där livets

Vandring tar sin färd




Fri vers av Mona Drugge
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-25 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge