Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes November

Hon landar djupt sovande i sorgfågelns ensamma händers nät.

Dagar o nätter skapar höstregnets frusna famn.

Hennes bleka ögon gråter orons skrämmande snöpärlors fjättrade leks dans.

Hon flyger känslorna instigen till himlens trötta tankars mörka tid.

November tänder sitt första lyktors fyra sken.

Hon är klädd i skuggans dimma o fotstegens färg blir spåren helt i askan grå o vitt.

Hennes vingar bär målade tavlors tyngda bortappade hjärta o går i själens tysta sånger över mysteriernas skrivna ordblad.

Likt dess förvirrade gåtors hånflin som lösning åt vinterns rop till lucians svar.

 

 




Fri vers (Fri form) av Mona Drugge
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-12 19:27



Bookmark and Share


  aol
En dikt som passar november lyser klart, gillas,
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge