Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Junidags Melodi

Sommarskogen stänker soldagg över dagens ljumma sken

Ögon i blickens drag är tung o fötters steg trött nyans

Milda junivindar spelar vid eldrökens glödande brygga intill kvittrande sjöns melodi

Var du mig nära hos....Var du dig orden sann....

När blommornas rosblad i syreners doft ängarna ska bära som då o nu o bortom sen

Du var som en lekandes mås ovan klarblå himmel, bland björk o tall min kära

Ty endast i sagorna förtäljer så lyckligt underbart

Ljust jag älskling äger spegelbilden ömt, ett leende minnes avtryck blott

Mitt hjärta skymmer en vissnad blek själ ikväll

Jag stilla flyr känslan frusen handen i en hand o möter stigens vandring hem tillbaka i tankarnas röst igen

 

 




Fri vers av Mona Drugge
Läst 429 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-27 13:54



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Vemodigt...men vackert
2014-06-27

  Lena Själsöga Keijser
din stämma
andas
det skira
vackra gryningsljuset
eller det ljus skogen silar genom grenar
fingrar
näri regnen vänder ansikten in i sol

det är ett vackert vemod med hopp invävt
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge