Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillflyktsplatser


I kvällningen
öppnar ett kvarglömt hus sina springor
för det kvava ljuset en sommardag
innan mossa växte ut på takplåten
och farstun föll sönder av brist på vård.


Genom fönstren stirrar barndomsminnen in
och söker fäste i
en potta i en brun kommod
ett handfat av porslin och en bläckplåtskanna
då skörden växte hög på åkrarna
och en hand strök bort en rest av en feberdröm

men de kan aldrig fånga helheten
bara trasor av skilda ögonblick
för de riktiga minnena tiger
innan de spränger sönder ramarna
och blir till tillflyktsplatser


någonting insprängt här och där
en slags förfinad näring
som dyker upp ibland
ur arvegods och hemvävda lakans veck 
och bär på stor slags trygghet.
 
Kanske är det allt man behöver.




Fri vers av Cadena
Läst 437 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-05-25 19:53



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Ömsint om gamla hus och minnen. Nostalgins vemod är bland de finaste och rikaste känslorna. Du målar en vacker bild
2011-10-30

  M M Mannheim VIP
Starka ord som blir en stark dikt. Orden är så rätt komponerade.
2011-06-22

  korpfjäder
just precis
tillflyktsplatser! Tack!
2011-05-30

  Linda CH VIP
Du väver minnen som för mig långt tillbaka i tiden. Små korta glimtar man så gärna minns.
2011-05-26

    ej medlem längre
väcker minnen från barndomsdagar hos mormor och morfar, så fint skrivet
2011-05-26

  walborg
Säreget och vackert med skönt formulerade bilder
2011-05-26

    ej medlem längre
Diktens tilltal attraherar mig, likaså minnestemat. "Hemvävda lakans veck" - fint!
2011-05-26

  Monika A Mirsch VIP
"någonting insprängt här och där
en slags förfinad näring..."

mjukheten i din dikt
fångar mig och jag lyssnar...
2011-05-25

  Britta J VIP
Texten flyter fram...
Jag gillar den!
2011-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena