Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nöjd utan skyddsnät

Vad ska vi göra
Vi är dem vi är
Kanske du och jag kan brinna
Försvinna i ett moln av aska
Upplösas av intet

Inte nöjd
Svarta tankar
Aldrig nöjd
Mörka drömmar
Vaknar med ett ryck

Ibland vänder det
Det är så skönt att vara med
Att vara nöjd
Vill aldrig släppa den känslan
Jag håller den hårt
Utanför lyser solen mellan tunna moln
Jag ser ibland blå himmel
Hur skulle livet kunna te sig annorlunda
Det är inte så svårt
När jag känner så här

Kanske tiden vänder åt andra hållet
Fallande temperaturer
Kylan känns i juli-solens sken
De mörka hålen väntar
I november

Jag sätter mig ner
Du sätter diagnos
Jag reser mig
Samma tid
Samma plats
En annan tid
En annan plats
Vad hade jag gjort då

Då är då
Nu är nu
Så vi går här utan skyddsnät
Vakna
Färgerna är klarare
Dofterna känns tydligare
Ljuden klingar djupare och vi är nöjda…




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 497 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-28 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg