Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Egon


Under dina vingar

Minnet är ett märkligt rum
så många lådor och kartonger
staplade från golv till tak

Ett enda ljus faller
från fönstret jag just ställt på glänt

Du finns här,
på så många sätt
att jag inte vet hur jag ska börja

Från början? Ditt arbetsrum på redaktionen,
automatkaffe i plastmugg
Den nötta kanten på ditt skrivbord
där jag skrev min första artikel

Det är över 20 år sedan nu
Jag var sexton och redan lite trasig
när du tog mig under dina vingar
Flyga kunde jag redan,
du lärde mig hur man landar
och stannar kvar

I skymningsljusets långa skuggor
samlar jag ihop alla minnen av dig
Varje ask en doft,
varje skratt en skatt
som jag aldrig mer ska höra




Fri vers av Sara Boström
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-31 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström