Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en liknelse

Hundarna under bordet äter smulor.
De är inte som herrarna eller barnen,
de kan bitas som herrarna
och leka som barnen,
men de hör inte hemma ovan bord.
De saknar makt
och förtröstan.
Deras tro är desperat,
kan inte vara annat.
Smulhundarna. Fulhundarna.
I stället för kärlek: hunger.
De biter. Biter en smula.




Fri vers av Henrik Cilius
Läst 195 gånger
Publicerad 2011-07-13 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Cilius
Henrik Cilius