Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nain

Jag är en bärare,
en bärare av sorg.
Gud rör vid min sorg,
sorgen jag bär framför mig
som på en bår,
sorgen jag bär bakom mig
som på en bår.
Jag är en bärare,
en bärare av andras barn
och äkta hälfter,
av klagovisor och gråt.
Allt för jag ut ur staden.
Gud rör vid sorgen
– min? –
och båren stannar.
Jag fortsätter att bära,
jag är en bärare,
fast båren nu är tom.




Fri vers av Henrik Cilius
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-05 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Cilius
Henrik Cilius